11 Eylül 2010 Cumartesi

Brioche


Malzemeler
300 gram un
100 gram ılık su
15 gram yaş maya
2 küçük boy yumurta
19 gram şeker
5 gram tuz
125 gram tereyağı
Ilık suyun içine maya,şeker ve tuz konur 10 dakika dinlendirilir.Yoğurma kabının içine un konur ortasına mayalı su karışımı dökülür yumurtalar kırılır .tereyağıda küçük parçalar halinde doğranarak katılır.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir,çok iyi yoğrulur.Unlanmış bir yerde hamurdan eşit sayıda büyük ve küçük toplar elde edilir.Büyük toplar elde top gibi yuvarlanarak yassılaştırılıp pişirme kalıbına konur.Üstüne küçük toplar yuvarlanarak konur.30 dakika üstü kapatılarak mayalandırılır.Brioche üzerlerine yumurta sarısı ürülerek 200 derece ısılı fırında 20 dakika pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder