11 Eylül 2010 Cumartesi

Çikolatalı Midye

Malzemeler
185 gram un
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
90 gram margarin
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı limon rendesi
Harcı:100gram labne peynir
50 gram damla çikolata
1 yemek kaşığı şeker
Hamur yoğurma kabın da un,şeker,yenibahar,tarçın,margarin,yumurta,süt,limon rendesi karıştırılarak yoğrulur.Hamur 20 dakika dinlendirilir,iç harcı için labne peynir damla çikolata şeker karıştırılır.Hamur iki parçaya ayrılır ve merdaneyle açılır.İçine harç konur,diger hamur ile kapatılır.Kesme ruleti ile midye şeklinde kesilir,çatalla bastırılır.180 derece de fırınlanır pişince üstüne kakao serpilir.

1 yorum:

  1. Zuhal Hn, tariflerinizi çok beğeniyorum. Acaba bu tarifleri yiyebileceğimiz bir pastane ya da restoran açmayı düşünmez misiniz? :)

    YanıtlaSil