11 Eylül 2010 Cumartesi

Mahlepli Kurabiye

Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gram yumuşak margarin
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 veye 4 bardak un
üzerine sürmek için yumurta sarısı, susam ,çörek otu
Hamur yoğurma kabında yoğurt,yumuşak margarin,sıvıyağ,şeker,tuz,mahlep,kabartma tozu ,un karıştırılır,yoğrulur..Hamurun kıvamına göre un miktarı ayarlanır,kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Yıldız kalp veya istenilen başka kalıplar ile şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu veya susam serpilerek 200 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder