11 Eylül 2010 Cumartesi

SEBZE GRATEN



Malzemeler
500 gram kabak
500 gram patates
500 gram havuç
2 adet soğan
maydanoz
3 diş sarımsak
3 adet yumurta
1 bardak süt
100 gram tereyağı
200 gram kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
tuz

soğanlar doğranır ,tavada yağı eritip soğanlar tuz ile az kavrulur.sebzeler soyulup rendelenir sarımsak ve maydanoz da ince kıyılır.Tüm sebzeler soğanlı tavaya katılarak 5 dakika pişirilir,fırın kabına boşaltılır.Yumurta süt tuz karabiber başka bir kapta karıştırılır,fırın kabına boşaltılmış sebzelerin üzerine dökülür.En üste kaşar peyniri rendesi serpiştirilerek 200 derece
de fırınlanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder