11 Eylül 2010 Cumartesi

ŞAKŞUKA



Malzemeler
1 kg patlıcan
500 gram patates
250 gram çarliston biber
250 gram kabak
sos için
100 gram zeytinyağı
500 gram domates
sarımsak
2 adet kuru soğan
tuz karabiber nane
1 su bardağı su
patlıcanlar soyulup kare doğranır,tuzlu suda bekletilir,yıkanıp süzülür. patates kabak ve biberlerde kare doğranır.tavada kızartmalık yağ kızdırılır patates, kabak,biber patlıcan kızartılır servis tabağına alınır.başka tavada 100 gram zeytin yağında soğan ve sarımsak kavrulur.soğanlar yumuşayınca doğranmış domatesler tuz karabiber eklenir. 1 bardak su eklenerek 5 dakika kaynatılır.soso pişince kızarmış sebzelerin üzerine dökülür nane ve yoğurt ile servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder