11 Eylül 2010 Cumartesi

Zeytinli Ekmek

Malzemeler:
500 gram un
20 gram yaş maya
15 gram tuz
250 gram su
50 gram sıvıyağ
100 gram zeytin ezmesi
70 gram dilim zeytin

Maya ılık suda eritilir,un yoğurma kabına konur ortası havuz gibi açılır mayalı su konur.Tuz ,zeytin ezmesi, dilim zeytin,sıvıyağ da eklenerek yoğrulur.Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.Hamurdan parçalar koparılarak yuvarlanır yumurta şekli verilir.Fırın tepsisine dizilen ekmeklerin üstü bıçak ile çizilir.30 dakika mayalandırılır.Mayalanan ekmeklerin üzerine fırça yardımı ile süt sürülür.220 derece ısılı fırında 15-20 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder